sábado, 13 de outubro de 2018

Adaptación dos camelos aos medios secos

   Existe a crenza popular de que a xiba dos camelos esta rechea de auga. Pero isto é mentira. Esta repleta de graxa. Nunha xiba pode almacenar hasta 36 quilos de graxa. O camelo é capaz de metabolizar esta graxa para producir auga, alimento e enerxía.
   O hidróxeno da graxa do camelo mestúrase co osíxeno producindo así auga. Con medio quilo de graxa, o camelo consigue medio litro de auga. O camelo empeza a perder peso ao realizar este proceso. De feito, a xiba empeza a diminuír de tamaño e incluso pode chegar a deslizarse a un costado. En canto o camelo volve a alimentarse, a súa xiba volve a colocarse en posición vertical.
   A capacidade de alimentarse do camelo é outro dos secretos para a súa supervivencia no deserto. En tan só uns 15 minutos, un camelo pode beber cerca de 140 litros de auga. Desde ese momento, comezará a producir graxa de novo.
   A pelaxe tamén inflúe. O camelo ten o pelo curto e uniforme repartido por todo o seu corpo. Con el evita que os raios do sol lle afecten de maneira directa. Pero ademais, cando a temperatura ambiental é superior á do seu corpo, a pelaxe non só non lle da calor, se non que axúdalle a reducilo.

Nora Luaces Mesías, Naiara Ramos Pernas e Iara Leal Cendán 1ºB

Ningún comentario:

Publicar un comentario